Naslovnik Naslovnik €9.40
Porcelanske skodelice Porcelanske skodelice €19.00
Sestavljenka Romantična ulica Sestavljenka Romantična ulica €11.50
Komplet za urejanje nohtov Komplet za urejanje nohtov €27.00
Sporočilo
  • EU e-Zasebnost Direktiva

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtorizacije, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše spletne strani, se strinjate, da preneste te vrste piškotkov na vašo stran. Zagotavljamo vam, da gre za poštene namene uporabe!

    Poglej dokumente zasebnosti

STANKA GLAVAN

Stanka Glavan se je rodila 31. marca 1949 v Praprečah pri Žužemberku. Že kmalu po rojstvu sta starša spoznala, da bo njun otrok invalid, saj so se iz možganske okvare pri porodu pokazali prvi znaki invalidnosti. Ker je bila vezana na invalidski voziček, ni obiskovala redne šole, pač pa sta jo prvih črk in številk naučila mati in oče. Istočasno se je preko otroških slikanic spoznavala z likovno umetnostjo.

Stanka-GlavanZačela je tudi sama risati. Ker ni mogla prijeti svinčnika in barvic z roko, si je pomagala z nogo. Leta 1972 je o njej pisala "Jana", kar je pripomoglo, da je bila leta 1976 sprejeta v mednarodno združenje invalidov slikarjev, ki rišejo z usti ali nogami. Dobila je štipendijo za strokovno izpopolnjevanje pod mentorskim vodstvom. Leta 1977 je končala dopisno osnovno šolo.

Stanka Glavan, ki je svoja dela, predvsem akvarele, ustvarjala z nogami, je umrla 28.aprila 1992 v Novem mestu v starosti 43 let. Poleg nedokončane slike je zapustila še veliko prijateljev, ki se jo bodo spominjali po njeni veliki veri doživljanja.

Samostojno in skupinsko je razstavljala po Sloveniji in leta 1981 od Zveze paraplegikov Slovenije prejela priznanje za delo na likovnem področju.

Bila je prva naša slikarka, ki je postala članica mednarodnega združenja likovnih umetnikov, ki svoja dela ustvarjajo z usti ali nogami.
unsu, vdmfk, Zveza paraplegikov Slovenije, slikarstvo, slikanje, z usti, divača, stojan zafred, slikar, umetnik, voščilnice, koledarji, beležke, darilni papir, založba, UNSU, darilne, kartice, namizni prti, ženske, torbice, slikanice, knjige, naslovniki, darilni papir, pisemski papir, kuhinjski kompleti, slikarji, z ustmi, z nogami, umetnost, Porcelan, skodelice, namizne kartice, svileni šal, sestavljanke, sestavljanka, denarnica, ženska, reprodukcije, reprodukcija, obesek za ključe, žepni koledar

Pomembno obvestilo

Z nakupom naših izdelkov pripomorete k temu, da se slikarji, ki slikamo z usti ali nogami, sami preživljamo. Vsi imamo svoje poslanstvo in vsak ga hoče do konca izpolniti, zato hočemo tudi mi živeli od našega dela. To predstavlja za nas samostojnost, spodbudo in obvezo, da vztrajamo na začrtani poti.

Prisotnost na strani

Prisotni 4 gostov .

Anketa kupcev

Kateri artikli vas najbolj zanimajo?

Naključni izdelki


Porcelanske skodelice Porcelanske skodelice €19.00

Komplet za urejanje nohtov Komplet za urejanje nohtov €27.00

Sestavljenka Romantična ulica Sestavljenka Romantična ulica €11.50