Naslovnik Naslovnik €9.40
Porcelanske skodelice Porcelanske skodelice €19.00
Komplet za urejanje nohtov Komplet za urejanje nohtov €27.00
Sestavljenka Romantična ulica Sestavljenka Romantična ulica €11.50
Sporočilo
  • EU e-Zasebnost Direktiva

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtorizacije, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše spletne strani, se strinjate, da preneste te vrste piškotkov na vašo stran. Zagotavljamo vam, da gre za poštene namene uporabe!

    Poglej dokumente zasebnosti

STOJAN ZAFRED

Stojan Zafred se je rodil 13. julija 1951 v Postojni in žal, 29. decembra 2002 sredi ustvarjalnih del umrl. Po končani osnovni šoli, ki jo je obiskoval v Divači, je šolanje nadaljeval na Tehniški šoli za elektrotehniko v Ljubljani. Zafred se je ukvarjal tudi z glasbo, saj je pred poškodbo igral trobento v divaški godbi in veljal za veseljaka. Leta 1970 si je po nesrečnem skoku v morje poškodoval hrbtenjačo in postal zelo težko poškodovan invalid tetraplegik. Kmalu zatem je pod mentorstvom akademske slikarke Seke Tavčar začel slikati.

Stojan-ZafredUmetnik je med našimi likovnimi ustvarjalci amaterji mednarodno najbolj znan, saj so njegova dela visela na stenah razstavišč vse od Vaduza, Züricha, Londona, Stockholma do
Festival Halla v Londonu. S prav tako pokojno Stanko Glavan sta bila prva člana mednarodnega združenja slikarjev, ki rišejo z usti ali nogami. Pripadnost temu združenju je Stojan Zafred opredelil kot merilo visoke kakovosti in umetniške vrednote.

Likovna ustvarjalnost Stojana Zafreda je v slogovnem smislu precej raznolika in se vzporedno giblje od realistične do povsem abstraktno izgotovljene formovne podlage podobe. Tako nas s serijo oljnih platen, ali grafik, katerih slogovno opredelitev bi našli znotraj širokega polja abstraktne ekspresije prepričuje, da je njegovo slikarstvo, slikarstvo zrelega likovnega ustvarjalca, ki se resno in uspešno poglablja v svoje delo že od prvih poskusov v Inštitutu za rehabilitacijo v Ljubljani.

Med dobitniki Zlate palete, ki jo podeeljuje Zveza likovnih društev Slovenije, je bil tudi Stojan Zafred.
Stojan Zafred je bil za Stanko Glavan drugi slovenski slikar, ki se je včlanil v to elitno mednarodno združenje.
STOJAN6 STOJAN STOJAN3 STOJAN5 STOJAN2

unsu, vdmfk, Zveza paraplegikov Slovenije, slikarstvo, slikanje, z usti, divača, stojan zafred, slikar, umetnik, voščilnice, koledarji, beležke, darilni papir, založba, UNSU, darilne, kartice, namizni prti, ženske, torbice, slikanice, knjige, naslovniki, darilni papir, pisemski papir, kuhinjski kompleti, slikarji, z ustmi, z nogami, umetnost, Porcelan, skodelice, namizne kartice, svileni šal, sestavljanke, sestavljanka, denarnica, ženska, reprodukcije, reprodukcija, obesek za ključe, žepni koledar

Pomembno obvestilo

Z nakupom naših izdelkov pripomorete k temu, da se slikarji, ki slikamo z usti ali nogami, sami preživljamo. Vsi imamo svoje poslanstvo in vsak ga hoče do konca izpolniti, zato hočemo tudi mi živeli od našega dela. To predstavlja za nas samostojnost, spodbudo in obvezo, da vztrajamo na začrtani poti.

Prisotnost na strani

Prisotni 9 gostov .

Anketa kupcev

Kateri artikli vas najbolj zanimajo?

Naključni izdelki


Sestavljenka Romantična ulica Sestavljenka Romantična ulica €11.50

Komplet za urejanje nohtov Komplet za urejanje nohtov €27.00

Naslovnik Naslovnik €9.40