Naslovnik Naslovnik €9.40
Komplet za urejanje nohtov Komplet za urejanje nohtov €27.00
Porcelanske skodelice Porcelanske skodelice €19.00
Sestavljenka Romantična ulica Sestavljenka Romantična ulica €11.50
Sporočilo
  • EU e-Zasebnost Direktiva

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtorizacije, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše spletne strani, se strinjate, da preneste te vrste piškotkov na vašo stran. Zagotavljamo vam, da gre za poštene namene uporabe!

    Poglej dokumente zasebnosti

ROMAN GRUNTAR

ZGIBANKA - Roman Gruntar je likovni samorastnik, ki se je 1. februarja 1965 rodil v Breginjskem kotu. Po končani osnovni šoli se je izučil za poklic avtomehanika. Leta 1998 si je v prometni nesreči poškodoval hrbtenico in postal tetraplegik.
GRUNTAR-MSplet nesrečnih ali srečnih okoliščin ga pelje tja, kjer prej še nikoli ni bil. Prav zato se mu ponujajo možnosti, ki jih mogoče drugače verjetno ne bi odkril. Če parafraziramo; življenje je igra, ki vedno poišče pravo pot.

Enostavno likovno sporočilo krajinskega slikarstva je nekakšen daljni odmev tistega, kar je v njemu in še vedno kliče k naravi. Opazimo nenehno spogledovanje z nečem novim, ki mu po svoje riše barve zdajšnjega drugačnega življenja.
Gruntar se je s svojimi slikami odločil vstopiti v svet likovne umetnosti in v njej išče tisto, kar je s poškodbo hrbtenjače izgubil. To pa je dobra popotnica, da z likovno govorico poišče odgovore na temeljna vprašanja o lastnem bivanju, o življenju in umetnosti.

Umetnostni zgodovinar prof. Milan Juteršek je o likovnem delu Romanu Gruntarja zapisal: »Zanj je slikanje neomejeni stik z naravo in življenjem. Zato k slikanju krajin z motivi iz gorskega sveta Julijskih Alp pristopa z ljubeznijo in zelo premišljeno in je zato vsak motiv drugačen in samo njegov.

Samosvoj pečat dajejo njegovim svetlim slikam urejenost, čistost barv, trdota izrisanosti motiva, poenostavljenost in s tem nagibanje k naivi. Njegovi krajinski motivi so povsem prepoznavno osebno obarvani do te mere, da z ničemer ne spominja na fotografsko predlogo. Kompozicijsko so slike zasnovane tako, da bi prenesle tudi mnogo večji format.
Neka drugačnost, ki jo zaznamuje podzavestna slikarjeva težnja po monumentalnosti, je torej tudi ena izmed odlik ter značilnosti slikarstva Romana Gruntarja. Slike gradi iz kompaktnega sloja barv med katerimi prevladujejo kontrastno, v pasovih razporejeni zeleni odtenki. Veliko je tudi tople oker barve z rumenimi poudarki in tudi nekaj modrine. Drevesa, osamljene stavbe ter konfiguracija krajine z gorami v ozadju, nevsiljivo sledijo oblikam v naravi in se prostorsko doživeto in zanimivo vrisujejo v z gorsko atmosfero prepojeno krajino.

Roman Gruntar je štipendist mednarodnega združenja (VDMFK) slikarjev, ki slikajo usti ali nogami.

gruntar23 gruntar5 gruntar7 gruntar9 gruntar8

 

 

unsu, vdmfk, Zveza paraplegikov Slovenije, slikarstvo, slikanje, z usti, divača, stojan zafred, slikar, umetnik, voščilnice, koledarji, beležke, darilni papir, založba, UNSU, darilne, kartice, namizni prti, ženske, torbice, slikanice, knjige, naslovniki, darilni papir, pisemski papir, kuhinjski kompleti, slikarji, z ustmi, z nogami, umetnost, Porcelan, skodelice, namizne kartice, svileni šal, sestavljanke, sestavljanka, denarnica, ženska, reprodukcije, reprodukcija, obesek za ključe, žepni koledar

Pomembno obvestilo

Z nakupom naših izdelkov pripomorete k temu, da se slikarji, ki slikamo z usti ali nogami, sami preživljamo. Vsi imamo svoje poslanstvo in vsak ga hoče do konca izpolniti, zato hočemo tudi mi živeli od našega dela. To predstavlja za nas samostojnost, spodbudo in obvezo, da vztrajamo na začrtani poti.

Prisotnost na strani

Prisotni 8 gostov .

Anketa kupcev

Kateri artikli vas najbolj zanimajo?

Naključni izdelki


Sestavljenka Romantična ulica Sestavljenka Romantična ulica €11.50

Naslovnik Naslovnik €9.40

Komplet za urejanje nohtov Komplet za urejanje nohtov €27.00