Porcelanske skodelice Porcelanske skodelice €19.00
Sestavljenka Romantična ulica Sestavljenka Romantična ulica €11.50
Komplet za urejanje nohtov Komplet za urejanje nohtov €27.00
Naslovnik Naslovnik €9.40
Sporočilo
  • EU e-Zasebnost Direktiva

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtorizacije, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše spletne strani, se strinjate, da preneste te vrste piškotkov na vašo stran. Zagotavljamo vam, da gre za poštene namene uporabe!

    Poglej dokumente zasebnosti

ŽELJKO VERTELJ

ZGIBANKA - Željko Vertelj se je rodil 26. julija 1959. Mlada leta je preživljal v vasi Črni potok pri Kočevju. Spomni se, da je že kot otrok rad risal. Po osnovni šoli pa ni bilo več časa. No, časa pa je bilo na pretek, ko je po prometni nesreči leta 1993 postal tetraplegik. Po rehabilitaciji je odšel v Dom starejših občanov v Kočevju, kjer še sedaj živi. Nekaj časa ni vedel kaj naj bi počel sam s seboj. Poskusil je z risbo, vendar mu ni šlo najbolje, saj v prstih ni bilo ne prijema ne pravega občutka. Slišal je, da nekateri rišejo z usti. Po prvih poskusih je spoznal, da ni pomembno s čim držiš čopič, temveč kaj znaš.

ZELJKO-verteljŽeljko Vertelj je slikar, ki čuti slovensko tradicijo in jo nadaljuje, dopolnjuje ter vedute in krajine podaja v malo blagem in zabrisanem tonu. Njegova poteza čopiča je premišljena, mogoče še malo plaha, pa vendar že dovolj odločna, da v tem kratkem času, odkar Vertelj slika, že nastajajo kvalitetna dela.

Željko Vertelj je slikar, ki mu oblikovanje globinskih razsežnosti prostora v določenem izbranem slikarskem motivu pomeni poseben izziv.

»Nekatera njegova krajinska dela preraščajo okvir realističnega slikarstva in sodijo v meje slikarjeve optične zaznave krajine, ko svetloba neprestano spreminja njene oblike in v katere se gore, vode, nebo in obzorje povezujejo v enotno barvno prizorišče. To je prej temno kot svetlo. V njem se zrcali slikarjevo razpoloženje, ki ga simbolno prenaša v barvo, ki mu je najpomembnejše osebno izrazilo.

Razpoloženjskost, ki je poleg drugih vsebin značilnost omenjenih krajin, najde topel odmev tudi v njegovem zimskem gozdu, kjer se zdi, kot bi slikar ves svet s seboj vred rad prekril s toplo snežno odejo.

Željko Vertelj je po eni strani realist, kar posebej kažejo njegova oblikovno zrela tihožitja, ob njegovem realizmu pa se vedno bolj vidno porajajo ekspresivno, simbolno obarvane težnje, ki izpričujejo slikarjevo občutljivo naravo in z njo usklajeno sposobnost prepričljivega slikarskega izražanja,« je o slikarju med drugim zapisal likovni kritik dr. Cene Avguštin.

Željko Vertelj je štipendist mednarodnega združenja (VDMFK) slikarjev, ki slikajo usti ali nogami.

vertelj2 vertelj1 vertelj6 vertelj8 vertelj4

unsu, vdmfk, Zveza paraplegikov Slovenije, slikarstvo, slikanje, z usti, divača, stojan zafred, slikar, umetnik, voščilnice, koledarji, beležke, darilni papir, založba, UNSU, darilne, kartice, namizni prti, ženske, torbice, slikanice, knjige, naslovniki, darilni papir, pisemski papir, kuhinjski kompleti, slikarji, z ustmi, z nogami, umetnost, Porcelan, skodelice, namizne kartice, svileni šal, sestavljanke, sestavljanka, denarnica, ženska, reprodukcije, reprodukcija, obesek za ključe, žepni koledar

Pomembno obvestilo

Z nakupom naših izdelkov pripomorete k temu, da se slikarji, ki slikamo z usti ali nogami, sami preživljamo. Vsi imamo svoje poslanstvo in vsak ga hoče do konca izpolniti, zato hočemo tudi mi živeli od našega dela. To predstavlja za nas samostojnost, spodbudo in obvezo, da vztrajamo na začrtani poti.

Prisotnost na strani

Prisotni 9 gostov .

Anketa kupcev

Kateri artikli vas najbolj zanimajo?

Naključni izdelki


Naslovnik Naslovnik €9.40

Porcelanske skodelice Porcelanske skodelice €19.00

Sestavljenka Romantična ulica Sestavljenka Romantična ulica €11.50