Komplet za urejanje nohtov Komplet za urejanje nohtov €27.00
Sestavljenka Romantična ulica Sestavljenka Romantična ulica €11.50
Porcelanske skodelice Porcelanske skodelice €19.00
Naslovnik Naslovnik €9.40
Sporočilo
  • EU e-Zasebnost Direktiva

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtorizacije, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše spletne strani, se strinjate, da preneste te vrste piškotkov na vašo stran. Zagotavljamo vam, da gre za poštene namene uporabe!

    Poglej dokumente zasebnosti

SILVO MEHLE

ZGIBANKA - Silvo Mehle se je rodil 17. maja 1971 v Ljubljani. Po prometni nesreči v letu 1993 je postal izredno težko poškodovan tetraplegik. S slikarskim čopičem v ustih je ustvaril že dokaj veliko bero slik, postopoma pa kar uspešno utrjuje svoje mesto v družbi slikarjev. Zato je tudi vpliv zadnjega mentorja, likovnega pedagoga Rassa Causeviga, zanj toliko pomembnejši. In to ne samo pri pridobivanju tehničnega znanja, temveč tudi pri usmerjanju.

SILVO-MSlikarski jezik Silva Mehleta se raziskovalno nenehno spreminja. Delno pogojuje to menjava motivike, nekaj pa tudi veselje razkrivanja možnosti, ki se mu pri tem nudijo. Človek se vedno uči in to je tudi temelj razvoja, toda začetki so vedno odločilni pri tem kako kdo prične svojo pot. Še posebno v likovni ustvarjalnosti. Tu je pogled na umetnost najpomembnejši. Tisti, ki se lotijo slikarstva, jim običajno talenta ne manjka. Bistveno pa je, da uspeš delati tisto kar ti najbolj leži in kamor vložiš lahko največ sebe. To velja za vsa področja umetnosti.

Pri Silvu Mehletu je tematska raznolikost simpatična v kolikor jo pogojuje radovednost ustvarjalnega soočanja in je kontakt med slikarjem in predmetom slikanja neposreden. Čim pa se slikar preveč ozira na druge in njihove pristope ter slikarske rešitve, ni več samo on. Njegove slike so podobne drugim in se povsem utopijo v anonimnosti. Res ni to nič slabega, saj je tudi povprečnost rezultat naporov in dela. Toda če so možnosti, zakaj ne bi vsakdo dal od sebe nekaj lastnega, samo osebno njegovega, ločljivega od drugih, po lastnih čustvih in doživetjih.

Ustvarjalno likovno razmišljanje Silva Mehleta s samosvojimi slikami dokazuje, da se bo slikarsko še naprej lahko nadgrajeval in hkrati izgrajeval svoj oseben način umetniškega izpovedovanja. Njegova odlika je v sposobnosti, da snuje motive na svoj, njegovemu občutenju primeren način. Iz sodobnosti prejema in vnaša v svoje poglede na umetnost le tisto, kar ga vznemirja in seveda tudi bogati, je o umetniškem ustvarjanju Silva Mehleta zapisal umetnostni zgodovinar
prof. dr. Mirko Juteršek.

Silvo Mehle je štipendist mednarodnega združenja (VDMFK) slikarjev, ki slikajo usti ali nogami.

mehle1 mehle3 mehle4 mehle5 mehle7

unsu, vdmfk, Zveza paraplegikov Slovenije, slikarstvo, slikanje, z usti, divača, stojan zafred, slikar, umetnik, voščilnice, koledarji, beležke, darilni papir, založba, UNSU, darilne, kartice, namizni prti, ženske, torbice, slikanice, knjige, naslovniki, darilni papir, pisemski papir, kuhinjski kompleti, slikarji, z ustmi, z nogami, umetnost, Porcelan, skodelice, namizne kartice, svileni šal, sestavljanke, sestavljanka, denarnica, ženska, reprodukcije, reprodukcija, obesek za ključe, žepni koledar

Pomembno obvestilo

Z nakupom naših izdelkov pripomorete k temu, da se slikarji, ki slikamo z usti ali nogami, sami preživljamo. Vsi imamo svoje poslanstvo in vsak ga hoče do konca izpolniti, zato hočemo tudi mi živeli od našega dela. To predstavlja za nas samostojnost, spodbudo in obvezo, da vztrajamo na začrtani poti.

Prisotnost na strani

Prisotni 6 gostov .

Anketa kupcev

Kateri artikli vas najbolj zanimajo?

Naključni izdelki


Naslovnik Naslovnik €9.40

Komplet za urejanje nohtov Komplet za urejanje nohtov €27.00

Porcelanske skodelice Porcelanske skodelice €19.00