Porcelanske skodelice Porcelanske skodelice €19.00
Komplet za urejanje nohtov Komplet za urejanje nohtov €27.00
Naslovnik Naslovnik €9.40
Sestavljenka Romantična ulica Sestavljenka Romantična ulica €11.50
Sporočilo
  • EU e-Zasebnost Direktiva

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtorizacije, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše spletne strani, se strinjate, da preneste te vrste piškotkov na vašo stran. Zagotavljamo vam, da gre za poštene namene uporabe!

    Poglej dokumente zasebnosti

JOŽE VODUŠEK

ZGIBANKA

vodusekJože Vodušek se je rodil leta 1967 in živi v Jareslavcu pri Brežicah. Izučil se je za mizarja in do poškodbe vratnega dela hrbtenice leta 1992 delal v proizvodnji tovarne pohištva. Po rehabilitaciji se je najprej pričel ukvarjati z računalništvom, kar pa za njega ni bilo dovolj. Pričel je slikati z usti.
Sleherno ustvarjalno delo katerokoli umetnostne zvrsti, od likovne, glasbene, gledališke in filmske, pa do proze in poezije, izgubi svoj smisel in pomen, če ostane ljudem nedostopno in prikrito. Jože je svoja likovna dela že predstavil na dveh skupinskih razstavah, pripravlja pa prvo samostojno razstavo.

V letu 2004 še neznan na slikarskem področju, je Jože Vodušek v letu 2005 že potrkal na vrata Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Kot kaže je v tem kratkem času kljub hudi telesni oviranosti (premika lahko le glavo) postal izredno talentiran slikar, saj so ga že 1. marca 2006 sprejeli v to elitno združenje.

Jožetova upornost in vztrajnost sta se v tehniki akrila in olja na platno prepoznala v kreativnosti slikanja. Pri slikanju je roka lahko pomemben posrednik prenašanja barve na platno, vendar ni edini, saj Jože že dokaj uspešno obvlada slikanje z usti. S tem dokazuje da nikakršen hendikep ne more biti prepreka talentu in izrazni moči. Z vajo in stalnim delom je prišel tako daleč, da si upa z vehementnimi potezami opredmetiti tako krajino, arhitekturo kot akt. V njegovih delih srečujemo scene pejsaža, vedut, mrtve prirode in rožnih šopkov.

Občutek za lepoto, ki jo Jože nosi v sebi, najraje prenaša v motive svojega domačega življenjskega okolja. Z drugimi besedami povedano mu slikanje predstavlja možnost vračanja v življenje in v svet kateremu je nekoč že pripadal. V zadnjem času se vključuje tudi v izobraževalni program slikarjev Zveze paraplegikov Slovenije, saj se zaveda, da se more še marsikaj naučiti.


Jože Vodušek je štipendist mednarodnega združenja (VDMFK) slikarjev, ki slikajo usti ali nogami.

vodusek4 vodusek12 vodusek9 vodusek11 vodusek15

 

 

unsu, vdmfk, Zveza paraplegikov Slovenije, slikarstvo, slikanje, z usti, divača, stojan zafred, slikar, umetnik, voščilnice, koledarji, beležke, darilni papir, založba, UNSU, darilne, kartice, namizni prti, ženske, torbice, slikanice, knjige, naslovniki, darilni papir, pisemski papir, kuhinjski kompleti, slikarji, z ustmi, z nogami, umetnost, Porcelan, skodelice, namizne kartice, svileni šal, sestavljanke, sestavljanka, denarnica, ženska, reprodukcije, reprodukcija, obesek za ključe, žepni koledar

Pomembno obvestilo

Z nakupom naših izdelkov pripomorete k temu, da se slikarji, ki slikamo z usti ali nogami, sami preživljamo. Vsi imamo svoje poslanstvo in vsak ga hoče do konca izpolniti, zato hočemo tudi mi živeli od našega dela. To predstavlja za nas samostojnost, spodbudo in obvezo, da vztrajamo na začrtani poti.

Prisotnost na strani

Prisotni 5 gostov .

Anketa kupcev

Kateri artikli vas najbolj zanimajo?

Naključni izdelki


Komplet za urejanje nohtov Komplet za urejanje nohtov €27.00

Sestavljenka Romantična ulica Sestavljenka Romantična ulica €11.50

Naslovnik Naslovnik €9.40